Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski istražitelji ispitali Paravinju

'Od poligrafa je važnije njegovo fiksno priznanje da je ubio Antoniju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miljan Brkić iz Ravanteljstva policije koji je danas u Istočnom Sarajevu ispitao Paravinju rekao nam je da je bio komunikativan.

Nekoliko sati hrvatski su istražitelji Paravinji postavljali pitanja o Antoniji Bilić. U zatvorskoj ćeliji u Kuli pokazali su mu i više od sto fotografija s područja koje su pretraživali. Paravinja koji je dragovoljno i bez odvjetnice pristao na razgovor bio je komunikativan. Odgovorio je na većinu pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Maksimalna kazna Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

'Razgovor je trajao par sati.Odgovarao je na naša pitanja.I sad po povratku u Hrvatsku moramo itražiti te detalje koje nam je dao', rekao je Milijan Brkić, zamjenik ravnatelja policije.

Paravinja i dalje odbija poligrafsko testiranje. Naša ga policija po zakonu ne može prisiliti na to. No istražitelji kažu puno je važnije da imaju njegovo fiksno priznanje.

'Ako se u daljnjem istraživanju, ako njega izruče Hrvatskoj, ukaže potreba za poligrafskim testiranjem budite sigurni da će to testiranje biti izvršeno. Ali uz pretpostavku da to bude njegov dragovoljni pristanak.Znate i sami da poligraf nije dokaz za razliku od fiksnog iskaza koji je dao i gdje je priznao da je ubio Antoniju Bilić', kaže Brkić.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH zahtjev da se Draganu Paravinji odredi ekstradicijski pritvor, potvrđeno je iz sjedišta tog tužiteljstva u Sarajevu.

U priopćenju se navodi kako je Tužiteljstvo posredovanjem Ministarstva pravosuđa BiH zaprimilo zamolbu Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenje Paravinje.

Tužiteljstvo BiH objasnilo je kako se izručenje Paravinje traži na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva i Županijskog suda u Šibeniku, koji Paravinju sumnjiče za dva kaznena djela silovanja, iz članka 188. Kaznenog zakona Hrvatske, i kazneno djelo teškog ubojstva malodobne osobe, iz članka 91. Kaznenog zakona Hrvatske.

Dodajmo i kako je sud u Sokocu zakazao Paravinji prvo ročište za 6. srpnja na kojemu će mu početi suđenje po optužnici koja ga tereti za pokušaj silovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene