Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krao sa suradnicima?

Policija istražuje dekana riječkog Ekonomskog fakulteta, sumnja da je pronevjerio čak 384 tisuće eura

Primorsko-goranska policija priopćila je o provedenom kriminalističkom istraživanju nad čelnikom visokoškolske ustanove koji je, uz pomoć devet zaposlenika, oštetio državni proračun za najmanje 384.000 eura. Navodno je neosnovano isplaćivao bonuse na plaće.

PU primorsko-goranska javlja da provodi istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kao odgovornom osobom visokoškolske ustanove s područja PGŽ-a.

Za njega sumnjaju da je neosnovanim i protupravnim isplatama novčanih sredstava s računa navedene ustanove te krivotvorenjem službene i poslovne dokumentacije, počinio sedam kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti, kao i dva kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Telegram navodi kako je riječ o bivšem dekanu Ekonomskog fakulteta u Rijeci Alenu Hostu. Neslužbeno doznaju da se radi o neosnovanoj isplati honorara, odnosno bonusa na plaću.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade - 10 zle namjere Plenković brani Turudića: "Problematičan je trenutak u kojem se na to upozorava. Politički se čeka trenutak pred glasanje"

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti. 

"Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad desetero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je naime kako je 48-godišnji hrvatski državljanin, kao odgovorna osoba visokoškolske ustanove s područja PGŽ-a, u razdoblju od 2018. do 2022. godine, neosnovanim i protupravnim isplatama novčanih sredstava s računa navedene ustanove te krivotvorenjem službene i poslovne dokumentacije, počinio sedam kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti, kao i dva kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Za ista kaznena djela osumnjičeno je i šest hrvatskih državljanki te tri hrvatska državljana, u dobi od 35 do 58 godina, koji su u dogovoru s 48-godišnjakom, a i prema njegovim nalozima, provodili protuzakonita postupanja na štetu ustanove u kojoj djeluju kao nastavno i tehničko osoblje.

Pročitajte i ovo Ilustracija 22 ČLANICE OD 27 Turudić tvrdi da je takvima bolje: Koje članice EU-a nemaju Ured europskog javnog tužitelja?

Time su ustanovi, ali i Državnom proračunu Republike Hrvatske, prouzročili materijalnu štetu od najmanje 384.000 eura.

Po završetku istraživanja svi su osumnjičenici kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela", priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene