Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor vs. Milanović

VIDEO: Prepucavanje Milanovića i Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noć u kojoj je Hrvatska dobila novog predsjednika obilježio je i javni sukob premijerke i šefa oporbe. Zorana Milanovića, čini se, pogodile su izjave Jadranke Kosor u intervjuu za Novu TV, u kojima ga je prozvala za nepristojno izbjegavanje komunikacije, a on joj je odlučio vratiti.

'Da, evo kod završetka onog posla oko arbitražnog sporazuma, kao što znate, predsjednik SDP-a i ja smo se dogovorili za kavu, a onda je on preko medija otkazao. Ja sam tada rekla da se dami kava ne odbija preko medija, kada te žena zove na kavu onda dođeš', rekla je premijerka Jadranka Kosor. Ova je izjava razljutila Zorana Milanovića, odlučio se sinoć opet na komunikaciju s premijerkom preko medija.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem Zoran Milanović na Pantovčaku - 2 Na Pantovčaku Milanović o ostavci: "Otkud vam ta ideja? Od jednog lažova nakon njegovih konzultacija s kravom?"

>> VIDEO: 'Moram priznati da me razočaralo jasno svrstavanje Crkve'

'Ja sam pozvao danas na jedan sastanak koji ne mora biti u četiri oka, već može biti s užim timom suradnika, da već sutra počnemo razgovarati o ozbiljnim problemima koji Hrvatsku muče', istaknuo je Milanović. Odgovor iz banskih dvora uslijedio je brzo i jednako javno, kroz izborno obraćanje predsjednice Vlade. 'Voljela bih da gospodin Milanović preformulira izjavu i kaže, odazvat ću se predsjednici Vlade na poziv koji je uputila prije šest mjeseci. Vrlo rado, moja su mu vrata otvorena', poručila je Kosor vođi oporbe.

Kosor ne očekuje udare niti iz SDP-a, niti s Pantovčaka

Milanović se na poziv premijerki odlučio zbog gospodarstva. Vlada, kaže, već mjesecima nije ništa konkretno poduzela da Hrvatsku izvuče iz krize. 'Brine nas jako nas brine ta nespremnost da se prizna da nešto više nismo u stanju financirati i da to moramo promijeniti', tvrdi Milanović. 'Tajming' svoje inicijative Milanović nije slučajno tempirao s izbornim rezultatima Josipovića, jer ipak njegov čovjek uskoro useljava na Pantovčak. 'Mislim da bi bilo nedopustivo da Pantovčak postaje bilo kakva podružnica SDP-a, kao što Vlada ne smije biti podružnica HDZ-a, ili bilo koje druge stranke', zaključila je Kosor. Premijerka nakon izbora novoga predsjednika ne očekuje udare sada osnaženog Zorana Milanovića. On pak oprezno poručuje neće izazivati prijevremene izbore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene