Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pankretić zatražio dodatnu provjeru Upisnika pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja Božidar Pankretić zatražio je od veterinarske inspekcije dodatnu provjeru Upisnika pasa, odnosno imaju li vlasnici sve potrebne dokumente za držanje pasa, te da se napravi evidencija koliko je do sada bilo slučajeva ugriza i napada pasa, priopćeno je danas iz tog ministarstva.

Ministar je dodatnu provjeru zatražio nakon što je pas na smrt izgrizao čovjeka u Solinu te medijskih napisa o tom slučaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obavezna kastracija i socijalizacija "Tragedija u Zadru mogla se izbjeći": Prijatelji životinja traže pravilnik o opasnim psima Ilustracija Veliki problem Nezbrinuti psi u međimurskim romskim naseljima veliki problem: Svaki put nađemo novih tridesetak pasa

Ponovno će se aktivirati povjerenstvo kako bi razmotrilo Pravilnik o opasnim psima te se uočile prednosti i nedostatci otkako je stupio na snagu, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo također napominje da će se općinama i gradovima poslati naputak o primjeni Pravilnika. Uz to, provjerit će se stanje s komunalnim redarstvom, odnosno poštuju li vlasnici pasa odredbe lokalne samouprave o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene