Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest lokala

Pale prve žrtve fiskalizacije: Zapečaćeno šest lokala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest je ugostiteljskih objekata zapečaćeno zbog utvrđenih nepravilnosti u sustavu fiskalnih blagajni.

U ponedjeljak, 7. siječnja, počele su ordinirati inspekcije Porezne uprave, utvrđujući koliko ugostitelji poštuju novi Zakon o fiskalizaciji.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca

Porezna uprava na svojoj službenoj internetskoj stranici piše kako je do danas 418 inspektora u 3.418 obavljenih nadzora utvrdilo 248 nepravilnosti. Ugostitelji kod kojih su pronađene nepravilnosti imali su rok od 48 sati da ih otklone.

>> Fiskalne blagajne: Najviše nepravilnosti u Gospiću, Koprivnici i Čakovcu

Neki od lokala koji su dobili opomene u tom su roku sve nepravilnosti otklonili i sada posluju bez problema. Međutim, šest je lokala zapečaćeno, jer nisu na vrijeme riješili sve što je trebalo. Dva su na pazinskom i području Vukovara, a po jedan na splitskom i dubrovačkom području.

Iako je zakon stupio na snagu, još uvijek postoje lokali koji posluju bez fiskalnih blagajni. Oni su, rekli su našoj ekipi, odlučili riskirati, jer inspekcija do njih još nije došla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene