Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Definitivna odbijenica

Pahor bi razgovarao sa Sanaderom, ali nikako u navijačkom paklu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor ponovno je odbio mogućnost susreta s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom tijekom Svjetskoga rukometnog prvenstva.

Zamoljen da komentira izjavu premijera Sanadera da bi ga pozvao da zajedno pogledaju jednu utakmicu rukometnog prvenstva koja se bude igrala u Zagrebu, pri čemu obećava da tijekom utakmice neće govoriti o državničkim pitanjima, ali da bi to mogli raspravljati prije ili nakon utakmice, Pahor je rekao da se zauzima za međusobni susret koji bi bio dogovoren diplomatskim kanalima.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Nitko ništa ne zna Pahor nema informaciju da je Sanader u Sloveniji

'Sportska priredba u navijačkom ozračju nije primjereno mjesto za naš susret i zato taj poziv premijera Sanadera ne mogu prihvatiti', rekao je Pahor novinarima, nakon svog posjeta Poljoprivrednoj komori u Ljubljani. No, Pahor je dodao da se s predsjednikom hrvatske Vlade i dalje spreman susresti na sastanku koji bi bio dogovoren diplomatskim kanalima. 'Za takav susret sam spreman i predlažem da budu prisutni i ministri vanjskih poslova obiju država', rekao je Pahor.

Kao dodatni protokolarni razlog što ne može doći u Zagreb naveo je činjenicu da je Hrvatsku nedavno službeno posjetio predsjednik države Danilo Tuerk. 'Hrvatska strana trebala bi tu uzeti u obzir tu činjenicu', rekao je Pahor novinarima.

Vukas: Posrednik ne može eliminirati mogućnost iznošenja spora pred Međunarodni sud

Za rješavanje spora na kopnu i moru jedino je ovlašten Međunarodni sud, istaknuo je Vukas, dodavši kako nije jasno zašto nije objavljeno i ime stručnjakinje za međunarodno pravo s obzirom na to da je od svih članova povjerenstva njoj najbliža sporna problematika.

Europska komisija potvrdila je danas da je povjerenik za proširenje Olli Rehn razgovarao s bivšim finskim predsjednikom Marttijem Ahtisaarijem o mogućnosti da on predsjeda stručnom skupinom koja bi pomogla u traženju rješenja za granični spor između Hrvatske i Slovenije. U Europskoj komisiji europsku ponudu opisuju kao 'pomoć', a ne 'posredovanje'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene