Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pahor o odgodi sastanka

Opet komplikacije: 'Sastanak sa Sanaderom odgodio sam kako bi proučili prijedlog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u četvrtak popodne da je njegov susret s hrvatskim kolegom Ivom Sanaderom, koji se trebao održati u idući utorak, odgođen na njegovu molbu.

Pahor je rekao da je sastanak odgođen kako bi slovenska politika mogla temeljito prosuditi sadržaj najnovijeg prijedloga što ga je europski povjerenik Olli Rehn u srijedu predočio ministrima vanjskih poslova Jandrokoviću i Žbogaru.
'Ministar Žbogar danas nas je na sjednici kratko izvijestio o povjerenikovu prijedlogu. Taj je prijedlog potrebno vrlo pomno i pročitati i promisliti i zahtijeva da ga obje strane vrlo brižno prosude', rekao je Pahor novinarima u stanci redovite sjednice slovenske vlade. Glavna tema vladine sjednice jest novi rebalans državnog proračuna te usklađivanje stajališta koalicijskih stranaka glede banaka u državnom vlasništvu i njihova kreditiranja u vrijeme gospodarske krize zbog tzv. tajkunskih zajmova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 'košarice' Sanader i Pahor telefonom dogovorili sastanak za početak svibnja Slika nije dostupna Oahor: Ništa spektakularno Pahor uskoro stiže u posjet Sanaderu

>> Sanader i Pahor telefonom dogovorili sastanak za početak svibnja

'Sanader prihvatio odgodu sastanka'

Pahor je rekao da je u četvrtak popodne u telefonskom razgovoru sa Sanaderom predložio odgodu sastanka planirana za utorak na početak svibnja kako bi se o elementima Rehnova prijedloga mogao savjetovati sa slovenskom politikom te da je hrvatski premijer to prihvatio. Pahor je dodao da je o novom Rehnovu prijedlogu već u četvrtak razgovarao s predsjednikom Danilom Tuerkom, a idući tjedan želi o tome razgovaratii i s predsjednicima stranaka.

>> Slovenci otkazali najavljeni sastanak Sanader-Pahor

Vlada bi zatim o prijedlogu i mogućim dopunama raspravljala na svojoj sjednici idući tjeda u četvrtak te ga dostavila na raspravu u parlamentarni odbor za vanjsku politiku. Slovenija je u četvrtak ujutro bez objašnjenja otkazala sastanak hrvatskog i slovenskog premijera dogovoren za sljedeći utorak u dvorcu Trakošćanu, a slovenska televizija poslije je objavila kako je sastanak otkazan zbog Pahorovih 'neodgodivih poslova u inozemstvu'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene