Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem oko imena kosovske delegacije

Tadić definitivno ne dolazi na regionalnu konferenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić neće sutra prisustvovati konferenciji na Brdu kod Kranja zbog neriješenog problema oko imena kosovske delegacije.

 Srbija je od samog početka branila princip po komjem delegacija Kosova može sudjelovati na regionalnim skupovima u skladu s dokumentima UN-a, prije svega na osnovu Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, istaknuto je u priopćenju kabineta predsjednika Srbije.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

'Na žalost, organizatorima nije pošlo za rukom da se skup organizira u skladu s ovim principom i to onemogućava prisustvo srpskog predsjednika skupu na Brdu kod Kranja', stoji u priopćenju.

Pahor: Konferencija će se sigurno održati

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je poslijepodne da će se konferencija država u regiji u subotu održati, bez obzira na to što još nije sasvim jasno hoće li na njoj sudjelovati svi čelnici država zapadnoga Balkana.

'Konferencija će se održati bez obzira na to tko će na njoj sudjelovati, a tko ne', izjavio je novinarima Pahor prije susreta s ministrom pravosuđa Alešom Zalarom i državnom tužiteljicom Barbarom Brezigar.

'Svatko tko dođe na sutrašnju konferenciju iznijet će svoje stajalište u dijalogu. Onoga tko ne dođe nećemo osuđivati', rekao je Pahor, ne otkrivajući koga od pozvanih čelnika sutra možda ne treba očekivati na konferenciji. Slovenski mediji navode danas da je najnesigurnije sudjelovanje srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića, zbog poznatoga stajališta Srbije oko Kosova, te da o tome hoće li sudjelovati Tadić ovisi i dolazak predsjednika Europskog vijeća Hermana van Rompuya.

Pahor s Kosor odlučio da se  konferencija sazove bez obzira na probleme oko sudjelovanja

Pahor je objasnio da je zajedno s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, koja je sudomaćin konferencije, odlučio da se konferecija sazove bez obzira na neke probleme oko sudjelovanja.

Konferencija će početi u subotu u 10:00 sati na Brdu kod Kranja. Pahor je rekao da će se na konferenciji govoriti o tome kako sudbinu ljudi u ovom dijelu Europe povezati u vrlo uspješan europski proces. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene