Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko referenduma

Pahor poručio Tadiću: Slovenska Vlada ne treba sponzore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je da njegova vlada ne treba sponzore kad je riječ o referendumu na kojem će Slovenci 6. lipnja odlučiti jesu li za arbitražni sporazum koji je lani potpisao s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, reagirajući tako na sugestije da bi se u potporu njegovoj kampanji mogao uključiti srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Odgovarajući na pitanje koje su mu nakon sastanka sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem u Ljubljani na konferenciji za novinare postavili srbijanski novinari, Pahor je istaknuo kako ne vidi nikakvog razloga zašto bi netko s takvom pomoći posredovao u Sloveniji iako, inače, cijeni svu pomoć i potporu svjetskih čelnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najbolje rješenje Pahor u parlamentu branio arbitražni sporazum Slika nije dostupna Slovenski premijer tvrdi Pahor: Ako blokiramo Hrvatsku, prijeti nam izolacija

>> Žbogar: Pahor nije pristao na hrvatsku izjavu uz sporazum

'To je naše domaće pitanje, a referendum je ustavno pravo slovenskih građana. O tome će naši građani odlučiti po svojoj savjesti', rekao je Pahor, kod kojega je prvi put u službenom posjetu predsjednik srbijanske vlade. Neki hrvatski mediji objavili su da SAD i Velika Britanija žele da se Tadić angažira oko referenduma o arbitražnom sporazumu između Slovenije i Hrvatske kako bi pridonio pozitivnom ishodu referenduma odnosno potvrđivanju sporazuma. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene