Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivaju na slobodu izražavanja

Velika Britanija osudila otkazivanje gay parada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko ministarstvo vanjskih poslova, ne spominjući poimence ni jednu zemlju izrazilo je zabrinutost zbog izvješća o nasilju i otkazivanju parada od strane lokalnih vlasti.

"Zabrinut sam izvješćima vezanim uz nedavne događaje oko Gay Pridea, uključujući nasilje i diskriminaciju protiv sudionika i organizatora, kao i otkazivanje događaja od strane lokalnih vlasti", rekao je Jeremy Browne, ministar za ljudska prava pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

>> Grad Split gay pride premjestio na Prokurative umjesto Rive

"Ujedinjeno kraljevstvo osuđuje svako slično nasilje i diskriminaciju te pozivam vlasti na djelovanje i osiguranje svim ljudima, uključujući i LGBT građanima, omogući da slobodno žive u sigurnoj okolini. Svi pojedinci trebali bi uživati pravo na slobodu izražavanja, slobodu udruživanja i mirnog okupljanja i uvijek ćemo podržavati one koji pozivaju na okončanje diskriminacije prema LGBT osobama", dodao je Browne u priopćenju za medije.

Podsjetimo, jučer je splitska gradska uprava izmijenila je već izdanu suglasnost za privremeno korištenje javne gradske površine i organizatorima Gay Pridea ustupila prostor Prokurativa umjesto tražene i odobrene Rive. Promjena je uslijedila nakon što su pojedine udruge tražile od gradskih vlasti da izmjene trasu kojom će povorka proći.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene