Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pa-pa nula promila?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader ugostio je danas u Banskim dvorima svoje koalicijske partnere, a uz birana jela i pića premijer im je, kako prenose neki sudionici ručka, obećao da će razmisliti o ukidanju potpune zabrane konzumiranja alkohola za vozače.

Viđenije zastupnike iz parlamentarne većine Sanader je na ručku, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, dočekao biranim aperitivima, a uz riblji ručak servirala se kvalitetna žlahtina i barique Dolac.

Pročitajte i ovo Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo

Zastupnici su se, međutim, ustručavali piti alkohol, a premijeru su rekli da ne smiju jer voze, te su zatražili da ukine potpunu zabranu alkohola vozačima.

"Pa tko bi to podržao?" upitao ih je Sanader, na što mu je većina koalicijskih partnera uzvratila da su odmah spremni dići ruku za ideju da se u Zakon o sigurnosti cestovnog prometa vrati granica od 0,5 promila.

U neformalnom razgovoru zaključili su da bi se pritom ipak morala postaviti granica zrelosti za vozače, koji bi s manjom količinom alkohola za volan mogli sjesti tek ako su stariji od 27 godina.

Doznaje se i da je u Banskim dvorima danas poslužen riblji meni, što nije bilo sasvim po volji parlamentarcima iz sjeverne Hrvatske, po kojima je "nešto nedostajalo", a premijer je partnere darivao bocom likera od oraha, staklenkom maslina i umaka od tartufa.

Uz poklone je išla i Vladina božićna i novogodišnja čestitka, tiskana u sklopu akcije za pomoć SOS - Dječjem selu Hrvatska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene