Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi Marija Klipa

Pad MIG-ova: 'Pogodio me geler granate, sto posto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon mjesec i pol dana i 8 operacija iz bolnice je izašla Marija Klipa, ranjena pri padu MIG-ova te prvi put samo za Novu TV progovorila o ranjavanju.

Tvrdi da su iz MIG-ova pucali i pogodili je projektilom, a avioni su pali kad je ona već bila ranjena. 'Trljat ću ruku da mi proradi jer kao da nije moja', rekla je Marija Klipa. Kad je posljednji put kopala krumpir u Šupicama, piloti MIG-ova su otvorili vatru.

Pročitajte i ovo Polaganje vijenaca na Mirogoju - 5 Jamac sigurnosti i snaga FOTO Na Dan Hrvatske vojske Banožić napao Milanovića: "Danas kad nema priliku - sve zna" Slika nije dostupna LETAČKE AKTIVNOSTI Očekuje se pojačana buka: Uz hrvatske MiG-ove u zraku i vojni avion koji ne viđamo često

'Da, pogodio me geler granate. Sto posto!', uvjerena je. 'Mi sa sigurnošću ne možemo reći od čega je gospođa stradala, što je, mogu reći, potpuno nebitno, jer gospođa je stradala od greške koja se dogodila kod pada zrakoplova', pojasnio je Goran Goršinić, glasnogovornik MORH-a.

Na pitanje je li ju pogodila krhotina aviona, Marija je odgovorila: 'Ma kakvi' i dodala: 'Avioni su pali 3-4 kilometara od mene. Razmišljala sam o tome kako ću poginuti. A onda se rasvijetlilo, vidjela sam gdje se dimi. Sa mnom je dolje i krava pasla, mislila sam kako je ona sigurno poginula. Ali samo joj je bio ranjen rep. Zapela sam je za štap i dopratila me kući'.

'Nadoknadu ćemo sigurno tražiti. Sad je pitanje kako, na koji način. Punica je imala mirovinu 1200 kuna. Kopala je krumpir, prodavala taj krumpir, radila sir da bi preživjele ona i baba', pojasnio je zet Nevenko Tomić.

>> Na mjestu ranjavanja starice pronađen krater od bombe MIG-a

'Mi ćemo sigurno ponuditi gospođi adekvatnu naknadu koja njoj pripada. A dio naknade izaslanici HRZ-a uručili su joj još u bolnici', rekao je Grošinić. No, promotivne materijale, majicu i šiltericu koje je Marija dobila, tijekom seljenja iz sobe u sobu je zagubila. Ostalo je pred ogulinskom bolnicom, onog dana kad su je premještali na Rebro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene