Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO SE SVE GUBI

Novčanici, mobiteli, ključevi, ali i pomagala za hodanje, zaboravljeni kovčezi... Gdje završavaju izgubljene stvari?

Aktualno Galerija Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 1 Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 2 Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 3 Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 4 Sve izgubljene i pronađene stvari u policiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bojan Ivić Galerija 1/5 >>
Zagrepčane je oduševila jedna objava na društvenim mrežama. Žena koja je na tržnici izgubila novčanik s većom svotom novca u očaju ga je tražila. Kad ga nije našla, u suzama se vratila kući. No, ispred kuće dočekao ju je pošteni nalaznik i vratio joj novčanik. Provjerili smo što se sve gubi, što pronalazi i gdje su sve te stvari.

Trenutak nepažnje dovoljan je da ostanemo bez vrijednih stvari. Nagledali su se toga konobari, koji nerijetko iza gostiju pronalaze njihove stvari. Osim sitnica, gube se i one veće. Konobar Bojan Ivić tako prepričava da je žena tri dana tražila torbicu koja je bila kod njih, no nisu je imali kako kontaktirati. Pošteno je vratio i novac koji je gost slučajno ostavio.

Pročitajte i ovo Interventna okružila protuprosvjednike - 7 Zadržali prosvjednice Policija se oglasila o incidentu na prosvjedu protiv Hoda za život: "Pokušali su ući među sudionike okupljanja..." Krađa više stotina eura Prepoznajete li osobe s fotorobota? Policija ih traži zbog teške krađe

"Jednu veliku svotu novca smo pronašli prije mjesec dana, kada je čovjek htio kupiti auto i zaboravio je tu novac. Ja i moj kolega smo to primijetili, čovjek se vratio za pola sata i, naravno, uručili smo mu novac. Dao je piće svima!", ispričao je Ivić novinarki Dnevnika Nove TV Karli Trstenjak.

Građani kažu - pošteno je nađeno vratiti. Pošteni nalaznici vlasnike nerijetko traže i putem društvenih mreža. Tamo se mogu pronaći i grupe za pronalazak stvari, pa su tako uspješno vraćene brojne stvari, poput slušalica i ruksaka.

Inače, sve što pronađete možete donijeti u Nalazni ured policije, a od njih možete i dobiti informacije o svojim izgubljenim stvarima. U toj prostoriji policija drži sve one izgubljene, odnosno pronađene stvari. Dijelove automobila, pomagala za hodanje, posuđe, ali i najzanimljivije - izgubljene, zaboravljene kovčege.

Najčešće pak gubimo ključeve, mobitele, novčanike. Između 50 i 60 posto svih stvari iz ovog skladišta pronaći će svog vlasnika. Isto vrijedi i za gotovo 70 posto svih novčanika.

Sve predmete policija čuva godinu dana. Tada organizira prodaju. Mobiteli po dvadesetak kuna ili bicikli za stotinjak. Sve stvari tako dobivaju još jednu šansu naći novog vlasnika, koji će ih opet izgubiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene