201856
201856
201856
201856
201856

Ovo su bili najzanimljiviji trenuci u Saboru!

  • , 28.10.2011., 19:37
  • Autor:
  • komentara

Točno u podne počela je zadnja sjednica 6. saziva Hrvatskog sabora. Bio je to i posljednji radni dan Luke Bebića. I on i njegovi saborski kolege ovaj će saziv pamtiti po šokantnim preokretima, presedanima i svađama.

 
 
 
 
Iz Dnevnika: Raspuštanje Sabora
Iz Dnevnika: Raspuštanje Sabora

S Lukom Bebićem na čelu, kojem je ovo bio posljednji radni dan, izglasali su 788 zakona. I to 293 Europska. Odluke bile itekako značajne i brojne. Potvrdili su Ugovor o pristupu NATO-u, promijenili Ustav, odgodili ZERP, izglasali arbitražin sporazum, uveli krizni porez, izmjenili zakon o PDV-u.

No ovaj će se saziv pamtiti po nečem mnogo spektakularnijem kada je, u pola mandata, bivši premijer postao saborski zastupnik. A na kraju ostao i bez zastupničkog imuniteta.

No nije Ivo Sanader jedini. Po prvi put u 20 godina rada Sabora, jedan je saborski zastupnik izgubio svoj imunitet zbog – klevete! Bio je to SDP-ov Željko Jovanović.

Između donošenja važnih Zakona, odlaska premijera i ukidanja imuniteta zbog klevete, saborski su zastupnici i najviše puta izbacivani. Bilo je tu i nenamjernih pogrešaka, ružnih riječi i svađa. Sve u svemu, ovaj će saziv pamtiti i oni, ali i građani.

U priloženom videu pogledajte najzanimljivije saborske epizode i bit će vam jasno - zašto!
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se