Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv 37-godišnjaka

'OVO JE POSEBNA NOĆ' Proslava rođendana koju će pamtiti stotine ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yilmazer je rekao da je ideja o proslavi rođendana s onim manje sretnima od njega nastala spontano.

Zabava Aytekina Yilmazera bit će noć za pamćenje, ne samo njemu nego i stotinama izbjeglica iz Sirije, Afganistana i drugih problematičnih dijelova svijeta koje su se u srijedu odazvale pozivu na proslavu njegovog 37. rođendana, piše AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Žilet' opasnost PUSIĆ UPOZORILA EUROPSKU KOMISIJU 'Žilet žica' krši europske propise Slika nije dostupna Nije mogao ništa učiniti ČOVJEK KOJI JE IZGUBIO SVE 'More je progutalo moju ženu i sedmero djece'

Nitko mu nije pjevao 'Sretan rođendan', nije bilo torte, kolača ni darova, a većina gostiju bili su mu stranci. Međutim ni on ni gomila gostiju koji su samo stizali pred džamiju nedaleko izbjegličkog centra u austrijskom Traiskirchenu nisu pokazivali da im nedostaju uobičajene karakteristike rođendanske zabave.

'Imam večeru s prijateljima kao i svake godine za moj rođendan', rekao je ovaj marketinški stručnjak dok su migranti iza njega formirali dva reda, a volonteri im posluživali hranu.

DIRLJIVO DO SUZA Trenutak u kojem mala Njemica daje slatkiš izbjegloj djevojčici

'Ove godine sam pronašao 3000 novih prijatelja u izbjegličkom kampu', dodao je. Stolovi postavljeni pod nadstrešnicom brzo su se napunili. Kako bi jedna skupina pojela obrok, dolazili su novi gosti i zauzimali mjesta, a u roku sat vremena oko 500 ljudi došlo je po svoju porciju hrane. Dok su se odrasli koncentrirali na gulaš, većina djece bila je zauzeta njima dražim delicijama poput krafni punjenih džemom.

'Ovo je posebna noć', rekla je Widad Rageb koja je u izbjeglički kampa stigla sa suprugom iz Aleppa, jednog od najteže pogođenih sirijskih gradova.

NJEMAČKA PRED PREKRETNICOM Žele ostati u svijetu koji poznaju, no neće imati izbora

Yilmazer je rekao da je ideja o proslavi rođendana s onim manje sretnima od njega nastala spontano, dok su tisuće migranata od rata bježale u Austriju i Njemačku. Poziv za proslavu uputio je i putem Facebooka gdje je njegova proslava privukla mnoštvo negativnih komentara od strane onih koji nisu sretni zbog priljeva izbjeglica. No, pozitivni odgovori su prevladali. Među onima koji su mu pomogli je i Simon Rehan, 20-godišnji student prava iz Beča, a kada su ga upitali zašto pomaže rekao je da se radi o osjećaju dužnosti.

'Tako nam je dobro u Austriji. Ali to nije slučaj svugdje u svijetu', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene