Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen prototip

Ovo je novi, dizel-električni motorni vlak HŽ-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HŽ je predstavio prototip dizel-električnog motornog vlaka.

Tvrtka TŢV Gredelj d.o.o. je u suradnji s tvrtkom KONČAR Električna vozila d.d. razvila i sagradila prototip dizel-električnoga motornog vlaka za regionalni prijevoz. Ta trodijelna garnitura sastavljena je od dva krajnja motorna vagona s upravljačnicom i srednjeg vagona bez upravljačnice.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće'

Vlak je predviđen za putovanja prosječne duljine 150 kilometara s čestim zaustavljanjima. Opremljen s četiri para dvokrilnih ulaznih vrata širine 1,3 metra, a jedan ulazni prostor opremljen je pokretnim rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima. Kompletan putnički prostor je pod videonadzorom.

Prozorska sigurnosna stakla zatamnjena su 60posto radi zaštite od sunca. Maksimalna brzina vlaka je 140 km/h, ima 209 sjedećih mjesta, a ukupni kapacitet vlaka 410 osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene