Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daleko od blještavila

Ovi ljudi žive u ulici sira, vina, pršuta i maslina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Daleko od gradskog blještavila smjestila se ulica sira, vina, pršuta i maslina.

U malom drniškom selu Razvođe, tridesetak stanovnika svojoj je ulici dalo ime prema domaćim proizvodima nastalim na njihovim ognjištima. Ne trebaju im čak ni kućni brojevi. Gradske ulice, tisuće prolaznika, tisuće izraza lica, modnih kombinacija - sve to lijepo izgleda, ali vas malo koja ulica na svijetu baš svojim nazivom privuče da je posjetite. Kakva je to ulica? To je ulica sira, pršuta vina i maslina. Dobila je naziv po ljudima koji tu proizvode te proizvode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lakše ih naći na tržnici Domaći proizvodi oduševljavaju turiste, ali u hotelima i restoranima su rijetki Slika nije dostupna Nametnik 'svrdlaš' Maslinari pretrpjeli više od 75 milijuna kuna štete

Kućnih brojeva nema, domaćinstva se raspoznaju po svojim djelatnostima. Za parkirno se mjesto ne strahuje. Praonice, sušionice, ništa ne postoji. I nikad je tvrde ne bi prekrili skupim kamenom.

'Ne bi hvala, ne bi hvala. To je naš prirodni kamen, ništa drugo osim našeg domaćeg kamena. Što je Bog da – da', kaže Drago Pandža. Da će vas netko sačekati iza mračnog ugla ne morate strahovati. Mrak ove ulice nudi sasvim nešto drugo. 'Imamo pršut, plećke, pancete, razne vrste kobasice, debele, kao kulenove seke', rekao je Željko Tošić.

>> VIDEO: Najskuplja ulica na svijetu

U ulici je dvoje školske djece sa specifičnom adresom prebivališta: 'Ulica sira, pršuta, vina i maslina'. Ako ste lozu dobro obrezali, urod je grožđa kvalitetniji, a ulica ljepša. I osim sira, pršuta i maslina, kažu stanovnici, ulica je to sklada, druženja i povjerenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene