Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Premijer Fico u životnoj opasnosti: Slovački mediji objavili da je atentator književnik

Mogu sudjelovati i cure

Ovakvu alku još niste vidjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se tradicija i moderna tehnologija jednostavno mogu povezati u jedno, pokazali su danas natjecatelji Robotičke alke održane u sunčanom Trogiru.

Kao pravi i alkar na konju, osnovnoškolac koji je sastavio robot ima sličan zadatak. Robo-alkar Ante Perica tri puta zaredom je pogodio sridu. Njegova škola je pobjednik, a on nešto kao slavodobitnik. 'Bilo je bitno da se zna voziti i bitno je da se surađivalo', kaže Ante.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost"

Možda će se robotikom baviti kad dođu studentski dani. 'Ne znam, volim ovo, ali volim i povijest', kaže jedan robo-alkar.

>> Znate li u čemu su naši učenici među najboljima na svijetu!?

Robotička alka nije samo slučajna dosjetka, već natjecanje od formata. 'Ova alka je tradicionalna u Hrvatskoj, to je u Hrvatskoj jedno od najjačih natjecanja', kaže Ivica Kolarić iz Hrvatskog društva za robotiku.

Mala razlika od sinjske alke, ovdje su stigle i alkarice, mogu sudjelovati i djevojčice i dječaci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene