Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek osvajaju medalje

Znate li u čemu su naši učenici među najboljima na svijetu!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naši su učenici među najboljima na svijetu u robotici. Upravo se pripremaju za još jedno svjetsko natjecanje. Kako izgledaju pripreme robota i njihovih malih kreatora, u Dubrovniku je Dnevnik Nove TV.

Nakon pažljive pripreme na računalu, robot je spreman za akciju. Programiranje nije jedina obveza, dubrovački učenici svoje robote su i sami složili i svaki robot mora se pripremiti da preko prepreka stigne do svoga cilja.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Mladi robotičari pripremali su robo-spašavanje, zadatak koji je nastao u Japanu nakon katastrofalnih potresa. 'Robot prati crtu, snalazi se u prostoru da zaobilazi ili prelazi preko prepreka, i da na kraju onu limenku spasi, tj. izgura u spasilačku zonu', kaže profesor robotike, Ivica Kovač.

>> 'Roboti će sve više ulaziti u naš život'

Hrvatski mladi robotičari na svjetska prvenstva odlazili su dva puta, i uvijek osvajali jedno od prva mjesta. Vježbe za mlade robotičare kreću se od najlakših do najsloženijih.

Mnogi ne kriju, robotikom bi se volili baviti i kad odrastu, a do tada, svoje robote će pripremati na spašavanje, ali i na hrvatsku vitešku igru, robo-alku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene