282912
282912
282912
282912
282912

Otvoren 15. sajam nautike u Splitu!

  • , 17.04.2013., 20:21
  • Autor:
  • komentara

U Splitu je danas otvoren Croatia boat show, nautički sajam koji već 15. godinu ljudima iz nautičkog biznisa nudi mogućnost prodaje i najma brodova. No, izlagači su očito pod pritiskom krize pa je ove godine najskromniji do sada.

 
 
 
 

Ove godine boat show bi mogao biti više izložba nego sajam. No, vrijeme je lijepo, a prva dva dana ulaz je besplatan pa su Splićani danas rado ušli i razgledavali. Ipak je ovo jedan lijep primorski ugođaj. No, zaista su izostali mnogi jaki izlagači, nema onih mega jahta koje su koštale zapanjujuće svote, ali to je tako, organizator ističe da su i u Italiji sajmovi pali na pola izlagača.

Isto tako, direktor sajma kaže kako su da održe sajam čak nudili i besplatne štandove nekim izlagačima, no oni jednostavno nisu imali niti novac za transport i organizaciju dolaska. Ne zvuči optimistično, ali i sama činjenica da se sajam održava bolja je od toga da se ta tradicija okupljanja ljudi iz jakih financijskih krugova posve prekine.

>> Nautički turizam - biznis o kojem Hrvatska treba još puno učiti!

Nekada su jahte zauzimale čitavu luku, sada jedva nešto malo pred Rivom i Kapetanijom. 'Ovo je jedna od najgorih godina, prodavači izlagači zadnje dvije godine nisu prodali niti jedan brod', kazao je Vicenco Blagaić, direktor sajma.

Sajam je otvorio savjetnik ministra turizma Ivo Bašić. ' Pohvalno je da je u ovakvoj situaciji sajam otvorio', kazao je. Split voli ovaj dašak luksuza, ulaz u svijet igračaka koje stoje više milijuna eura - rijetkima dostupan. A lijepo vrijeme i besplatan ulaz odmah su privukli brojne Splićane i goste. Sajam se održava pet dana, od danas do kraja tjedna. Danas i sutra je besplatno, a ostale dane uz ulaznice.

Sigurno je da će mnogi rado svratiti i uživati u jahting atmosferi, a što se tiče poslovanja, organizator vjeruje da su najgore prošli i da će se sa ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju i prodaja brodova pokrenuti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se