Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zanemaruje se stanje na otocima'

Otočni sabor: Peticija za razvrstavanje otoka u dvije skupine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka, ocijenila je da država zanemaruje stanje na otocima.

Udruga Otočni sabor najavila je peticiju o uvrštavanju njihova prijedloga o razvrstavanju otoka u dvije kategorije u Nacrt Zakona o regionalnom razvoju.

Pročitajte i ovo Kako zaustaviti izumiranje otoka? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DEMOGRAFSKA KRIZA Jedna mala općina na Jadranu ima ideju kako vratiti život na otoke: Roditeljima će dati i desetke tisuća kuna Slika nije dostupna Problem koji imaju godinama Otočani predsjednicu zasuli problemima

Udruga je donijela odluku da se ide u potpisivanje peticije u sklopu javne rasprave o Nacrtu Zakona o regionalnom razvoju te predlažu da se nadopune članci Zakona o regionalnom razvoju, u kojem se razvrstavaju jedinice područne i lokalne samouprave po indeksu razvijenosti - sa člankom 2. iz Zakona o otocima, u kojem se govori o razvrstavanju otoka u dvije skupine, priopćeno je iz Otočnog sabora.

Korčulani prosvjedovali: 'Najnaseljeniji smo otok, a najslabije povezani'

'Otočni sabor pokreće ovu peticiju zbog zanemarivanja stanja na otocima, a posebno temeljem Odluke o razvrstavanju jedinica lokalne i područne samouprave prema stupnju razvijenosti, prema kojoj su svi hrvatski otoci razvijeni. Po odluci Vlade RH hrvatski otoci su razvijeni.

Žalosno, ali istinito. Otoci ne spadaju pod potpomognuta područja', navodi, uz ostalo, u priopćenju predsjednik Otočnog sabora Denis Barić.
Najavljuje da će o svim pitanjima vezano za razvoj otoka Otočni sabor održati sastanak u Zadru 16. siječnja. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene