Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granična policija

Otkriveno 18 Kosovara pri pokušaju ilegalnog ulaska u RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Granične policije BiH su zajedničkoj ophodnji zajedno s kolegama iz Hrvatske na pograničnom području u općini Tomislavgrad u petak otkrili 18 osoba s Kosova koje su pokušale ilegalno ući u Hrvatsku, izvijestili su u nedjelju mediji u BiH.

Kako su priopćili iz Granične policije u BiH u mjestu Kamenskom 15,20 sati zajednička ophodnja uočila je više osoba s među kojima je bilo desetero djece koje su automobilima pokušali prokrijumčariti dvojica bosanskohercegovačkih državljana. Nakon što su ih otkrili pripadnici granične policije, dvije osobe koje su vozile automobile talijanskih i njemačkih prometnih oznaka, pokušale su skriti ilegalne imigrante.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

>> Stranci zatečeni u nezakonitom prelasku granice


Pripadnici granične policije su ih priveli u privremeni pritvor. Zbog sumnje da su sudjelovali u pripremi i realizaciji kaznenoga djela krijumčarenja ljudi i po nalogu Tužiteljstva BiH ispitana su trojica osoba s Kosova kao i dvojica bosanskohercegovačkih državljana. Ilegalni imigranti s Kosova su predani Službi za poslove sa strancima BiH koji će ih najvjerojatnije deportirati natrag na Kosovo. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene