Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali ući u Hrvatsku

Stranci zatečeni u nezakonitom prelasku granice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U protekla 24 sata, na području vukovarsko-srijemske policijske uprave, u dva slučaja, zatečeno je i uhićeno 12 stranaca u nezakonitom prelasku državne granice, izvijestila je policija.

Na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima sinoć, oko 22,25 sati zatečena su i uhićena četvorica državljana Pakistana, a noćas nešto iza ponoći, nedaleko Lipovca, sedmero državljana Afganistana i državljanin Somalije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak njihovog povratka u Republiku Srbiju iz koje su nezakonito prešli u Hrvatsku.

Prema podacima vukovarsko-srijemske policije, od 1. siječnja do 13. studenoga 2011. godine, u nezakonitom prelasku državne granice na području vukovarsko-srijemske PU, zetečeno je i uhićeno 1013 stranih državljana što je 278 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, kada su vukovarsko-srijemski policajci zatekli i uhitili 268 stranaca. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 4 Strašne posljedice Poznati detalji tragedije u Zagrebu: Pješak je imao 21 godinu, na njega je naletio drugi mladić Prometna nesreća u Zagrebu Nastavak crnog niza FOTO/VIDEO Prometna nesreća u Zagrebu: Poginuo pješak, liječnici su ga odmah pokušali spasiti, ali...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene