Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bogata ostavština''

Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Priprema se velika akcija

Iako se pretrage morskog dna vrše učestalo i kontinuirano još tisuće mina iz Drugog svjetskog rata nalaze se u Jadranu, a u njegovu sjevernom dijelu otkrivena je još jedna.

U području lošinjskog akvatorija otkrivena je protubrodska mina zaostala iz 2. svjetskog rata. Riječ je o relativno velikoj mini koja ranije nije bila uočena jer je većim dijelom bila ukopana u muljevito morsko dno.

Zbog lokacije na kojoj je pronađena i zbog njenih značajki, nije ju moguće uništiti na mjestu pronalaska pa je izrađen plan izmještanja i neutralizacije mine, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Ilistracija Stigla službena objava Od petka poskupljuju cigarete: Poznato koliko će iznositi nove cijene kutija

Plan sadrži niz aktivnosti u koje će biti uključen Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja, Policijska uprava primorsko-goranska, Regionalna protueksplozijska jedinica Rijeka, Grad Mali Lošinj i druge hitne službe, komunalna i trgovačka društva.

Postupak izmještanja i neutralizacije ovisi i o vremenskim uvjetima te će se taj aspekt uzeti u obzir kod odabira dana u kojem će se postupak provesti, objasnili su iz policije.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman U Južnoj Americi Šef hrvatske diplomacije: Hrvati u Argentini su veliki potencijal za doseljenje u Hrvatsku

''Kako bi se zaštitila sigurnost građana na sam dan provedbe postupka podizanja, premještanja i uništenja mine, postoji mogućnost ograničavanja kretanja u jednom rubnom, gotovo minimalnom, dijelu naselja Mali Lošinj, dok bi velika većina grada funkcionirala neometano i bez ikakvih ograničenja'', najavili su iz policije

Točne lokacije posebne regulacije kretanja, kao i datum izmještanja mine, dodali su, bit će objavljene pravovremeno sa svim potrebnim uputama za građane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene