111780
111780
111780
111780
111780

Kako izbjeći gužve za dopunsko osiguranje

  • , 15.01.2010., 21:02
  • Autor:
  • komentara

Gužve su neizdržive, a za sve to nema potrebe, jer su produžiti zdravstveno moguće je i bez čekanja.

 
 
 
 
Otkrivamo: Kako izbjeći gužve za dopunsko osiguranje
Otkrivamo: Kako izbjeći gužve za dopunsko osiguranje

Produženje dopunskog zdravstvenog osiguranja pretvorilo se mnogim građanima u noćnu moru. Velik je interes za dopunsko osiguranje, uvjerava HZZO pa su zato šalteri zatrpani korisnicima. 'Sa poslovnog aspekta te gužve itekako vesele, naime pokazuju i dalje veliki interes za dopunskog', kaže Tihomir Strizirep, ravnatelj HZZO-a. No, u redovima ne treba čekati, uvjeravaju u HZZO-u. Sve što treba je ispuniti obrazac i poslati ga poštom u područni ured zavoda, ili ga ubaciti u za to predviđene kutije. Za one koji to ipak žele osobno napraviti, HZZO je produžio radno vrijeme i uveo radnu subotu.

>> Obnavljanje dopunskog osiguranja postalo noćna mora

Nakon 2 tjedna na kućnu adresu doći će nova iskaznica i upute za ispunjavanje uplatnice, a upravo su one i najviše razbjesnile osiguranike. Više ih nećete dobivati na kućnu adresu nego ćete ih morati ispunjavati sami. Umirovljenici mogu plaćati trajnim nalogom, a kaos zbog dopunskog, HZZO objašnjava štednjom, jer tvrde, na poštarini će uštedjeti 20 milijuna kuna. 'Ja vjerujem da je to ušteda za neke, ali mi to sve platimo indirektno', rekao nam je jedan od prolaznika.

Dok na uplatnicama štede, u HZZO-u se istodobno i moderniziraju. Uvodi se komunikacija SMS-om i e-mailom, no obećavaju i da se gužve više neće ponavljati, jer sve nove police, imat će neograničen rok.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se