Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slijedi psihijatrijsko vještačenje

Osumnjičenoj za podmetanje požara u Šibeniku određen jednomjesečni istražni zatvor

Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr)
Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vatrogasac gasi požar kraj Šibenika (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Zbog opasnosti da bi mogla ponoviti teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti sudac istrage šibenskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 53-godišnjakinji osumnjičenoj za podmetanje velikog požara u Dubravi kod Šibenika, a nad njom će se provesti psihijatrijsko vještačenje radi utvrđivanja ubrojivosti.

Predsjednica šibenskog Županijskog suda Nives Nikolac izjavila je u utorak kako je jednomjesečni istražni zatvor određen na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva.

Najavila je kako u nastavku postupka nad osumnjičenom slijedi psihijatrijsko vještačenje kojim će se utvrđivati njezino zdravstveno stanje i ubrojivost, a s obzirom na to da je ona zbog namjernog podmetanja požara bila kažnjeno gonjena i 2017. godine, ali je utvrđeno da je to napravila u stanju neubrojivosti.

U šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu u ponedjeljak su u nazočnosti liječnika psihijatra i odvjetnika pokušali ispitati osumnjičenicu, no to nije učinjeno zbog iznesene sumnje liječnika u njezinu raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane.

Pročitajte i ovo Snimke požarišta kod Šibenika (Screenshot: Sibenik.in) Apokaliptični prizori Pogledajte snimke iz zraka: U požaru kod Šibenika izgorjela površina veličine 2 tisuće nogometnih igrališta

Pročitajte i ovo Vatrogasac dobio kaznu za parkiranje nakon 20 sati provedenih na požarištu (Foto: Dnevnik.hr) iskoristili svoje pravo Policija ipak reagirala, vatrogasac neće platiti kaznu: "Hvala na brzoj reakciji i ispravljanju posljedica ovog nesporazuma"

Osumnjičena je da je prošle subote na predjelu Dubrava kod Šibenika s ciljem izazivanja požara otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti, pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar brzo proširio te zahvatio okolna mjesta i ugrozio poljoprivredne površine i stambene objekte.

Inače, osumnjičena je prije dvije godine uhićena zbog izazivanja sedam požara na istom području, a lani u listopadu je otpuštena s psihijatrijskog liječenja i vratila se na posao u Hrvatskim autocestama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene