Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišlo još 20 liječnika

VIDEO Ostojić: Zdravstveni sustav apsolutno nije u kolapsu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je na rasporedu redovita sjednica Predsjedništva SDP-a. Prije sjednice neki su članovi komentirali trenutnu situaciju u stranci.

Prije sjednice Predsjedništva SDP-a potpredsjednik stranke Zlatko Komadina rekao kako će se danas, uz teme oko europskih izbora, vjerojatno razgovarati i o aktualnim i otvorenim pitanjima stranke.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Vezano uz nedavne događaje nabave novih automobila, ali i cijele priče oko županice Lovrić Merzel, Komadina dodaje kako je jasno da je onima koji su na vlasti bitan i dojam koji ostavljaju kod građana ali da se na neke poteze ne može utjecati. 'Situacija je, ne samo u našoj zemlji, u cijeloj Europi, recesijska. Kod nas je rupa u proračunu evidentna, zatvara se mirovinski sustav, zatvara se zdravstveni sustav. to ide i u deficit, deficit ide u dug, dug je skup, kamate i tako dalje', rekao je Komadina.

Vlada opet o nabavi automobila: 'Cijena nije jedini kriterij pri odabiru ponude' 

No novinare je zanimalo kako komentira trenutno stanje u stranci. 'Stranka je velik organizam, 40.000 ljudi, puno dužnosnika, puno karaktera, dogode se i ispadi iz faze', konstatirao je Komadina te dodao kako smatra da u ovim vremenima vlast mora dijeliti sudbinu građana i tako se ponašati'.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić na pitanje novinara je li došlo do kolapsa u zdravstvenom sustavu, rekao kako 'apsolutno nije'.

Kao velik uspjeh ministar zdravlja naveo je podatak da je u posljednjih 7 mjeseci iz zemlje otišlo 'samo' 20 liječnika od čega 10 anesteziologa.

Kaže kako su procjene bile da će u tom periodu iseliti između 200 i 400 liječnika pa je 20 vrlo dobra brojka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene