Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić za Dnevnik Nove TV

Cilj je prikupiti 7 milijardi eura, očekujemo rekordnu posezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost večerašnjeg Dnevnika Nove TV bio je ministar turizma Veljko Ostojić.

Dobili ste rezultate za prvih 6 mjeseci - kakvi su? Bolji nego lani? Rezultati su super, prema svim očekivanjima, čak i nešto bolji. Samo ste spomenuli da su financijski rezultati 5 % bolji nego što je to bilo lani. Detalje ćemo saznati sutra na pressici.

Pročitajte i ovo Stare jezgre - 2 Po uzoru na Veneciju Hoće li i biser Jadrana naplaćivati ulaz? Turisti: "Platili bismo i 10 eura"; Domaći: "Ni slučajno, ne želimo biti samo za elitu" Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere

Ako je suditi prema početku srpnja, sezona će biti dobra. No u kolovozu bi mogli podbaciti gosti iz Italije - hoćemo li to značajnije osjetiti? Točno je, to je jedna od prijetnji, prema predviđanjima iz Italije, njih 6 milijuna manje će ići na ljetovanje no što ih je išlo prošle godine. Nesumnjivo je kako će nam doći manje ali, to planiramo ublažiti, prvenstveno njemačkim tržištem. Što se tiče posezone, ona je izuzetno dobra, ako je suditi prema sadašnjem bookingu, ona bi mogla biti najbolja do sad.

Hoće li nas turizam spasiti ove godine? Hoćete li dosegnuti zadanih 7 milijardi eura ili čak premašiti? Turizam će dati doprinos hrvatskom gospodarstvu. Naš cilj je 7 milijardi eura ukupnih primitaka od turizma i nadam se da ćemo tu profitirati.

Je li Hrvatska ove sezone profitirala zbog loše situacije kod konkurencije? Ne bih se složio s tom tezom. Hrvatska nije profitirala od loše situacije kod konkurencije, to je rezultat naših napora i napora turističkih djelatnika i svega što se već godinama čini. Možda treba uzeti u obzir neke objektivne okolnosti na receptivnim tržištima, ali to je periferno.

Jeste li svjesni da u RH samo trasport do npr. otoka stoji kao 7 dana u nekoj konkurentskoj destinaciji? Je li cijena transporta naš velik problem i kako ćete to riješiti? Konkurentnost je u fokusu interesa ove vlade, a naravno da je cijena prijevoza nešto što treba dodatno elaborirati, no rekao bih da nam je prvenstveni cilj podizanje kvalitete usluge na otocima. Činjenica je da iz Splita do Starigrada na Hvaru košta 412 kuna, a ako netko ima budžet od 4000 kuna za ljetovanje onda je to 10 posto od ukupnih troškova. No, ako paralelno s time dižemo kvalitetu ponude i cijene usluge, to bi trebalo biti manje učešće u ukupnom trošku ljetovanja.

Što je s projektom Brijuni Rivijera - možete li makar pretpostaviti kada će tamo ljetovati prvi gost? Konkurentnost je u fokusu interesa ove vlade, a naravno da je cijena prijevoza nešto što treba dodatno elaborirati, no rekao bih da nam je prvenstveni cilj podizanje kvalitete usluge na otocima. Činjenica je da iz Splita do Starigrada na Hvaru košta 412 kuna, a ako netko ima budžet od 4000 kuna za ljetovanje onda je to 10 posto od ukupnih troškova. No, ako paralelno s time dižemo kvalitetu ponude i cijene usluge, to bi trebalo biti manje učešće u ukupnom trošku ljetovanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene