Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natječaji

Ostojić odgovara Karamarku: Ako je depolitizirana policija, nema straha!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar policije Ranko Ostojić rekao je da interni natječaj u policiji nije politizacija sustava, budući da se na njega mogu prijaviti svi koji zadovoljavaju uvijete.

Ministar Ostojić prisustvovao je 21. obljetnici od pogibije 20 policajaca, 15 pripadnika ZNG-a i četiri pripadnika civilne zaštite u policijskoj postaji Dalj. Ondje je rekao da je uvjeren da će interni natječaj dati najbolje kadrove koji će voditi policijske uprave. Tako je komentirao izjave bivšeg ministra policije Tomislava Karamarka koji tvrdi da će doći do politizacije policijskih kadrova.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

'Na natječaje se mogu javiti i sadašnji načelnici', kaže Ostojić, a načelnik Željko Prša rekao je da on zadovoljava uvijete te će se i sam prijaviti na natječaj.

>> Karamarko: Vlada je ipak nešto napravila, proveli su čistku kadrova i doveli nekompetentne ljude

'Siguran sam, ako je vjerovati gospodinu Karamarku, ako je depolitizirana policija, onda nema straha da svi koji će biti birani na internom natječaju, budu pravi profesionalci. Ja imam razloga da mu vjerujem, ako je depolitizirao policiju, ponovit ću, svi su unutra depolitizirani prema tome bilo tko tko bude izabran ne može imati na njega primjedbe. Nitko ne dolazi izvana', zaključuje Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene