Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naučio na teži način

Ostao bez Mercedesa: Htio voziti bez vozačke pa mu je oduzet automobil

Ilustracija
Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Vozaču je oduzet automobil jer je njime upravo iako mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta nakon što je prikupio 22 negativna prekršajna boda.

Policajci u srijedu 8. veljače 2022. godine u Zaprešiću na Trgu mladosti tijekom redovitog nadzora prometa zaustavili 53-godišnjka koji je upravljao Mercedesom zagrebačkih registarskih oznaka.

Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljena 22 negativna prekršajna boda, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao te je nadležnom sudu predloženo trajno oduzimanje navedenog auta jer je uporabljen za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa.

Pročitajte i ovo Stupići u Medulinu - 3 Napad u Istri Komunalni redar donio rješenje o uklanjanju stupića kod ugostiteljskog objekta, nastao kaos: "Udarila ga je osoba koja je bila uz investitoricu"

Pročitajte i ovo Obnovljena prometnica oko jarunskog jezera - 1 Na otvorenju Pogledajte novo ruho Jaruna: Stiže i velika novost

Devet dana kasnije na Općinskom sudu u Novom Zagrebu vozač je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena kazna zatvora od 15 dana, koju je vozač i izdržao. Presudom mu je također trajno i bez naknade oduzet osobni automobil marke Mercedes.

U subotu, 29. ožujka Visoki prekršajni sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Novom Zagrebu, a njenom pravomoćnošću trajno i bez naknade automobil je oduzet u korist Republike Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene