Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osnovana Agencija za elektroničke medije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnovana je Agencija za elektroničke medije, novo tijelo koje će za potrebe Vijeća za elektroničke medije obavljati administrativne, stručne i tehničke poslove.

Agencija je osnovana prema odredbama izmijenjenog Zakona o elektroničkim medijima koji je stupio na snagu u kolovozu ove godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

Po tom zakonu na čelu agencije je predsjednik Vijeća za elektroničke medije, a to je sada Denis Peričić koji u svom prvom priopćenju kao ravnatelj obavještava da se trenutno radi na proširenju prostornih, tehničkih i kadrovskih uvjeta, posebice na proširenju Odjela za monitoring.

Kaže i da je usvojen Statut Agencije koji je upućen Hrvatskom saboru na potvrđivanje i da su u pripremi opći i podzakonski akti te nova web stranica putem koje će, uz priopćenja, javne sjednice, konferencije za novinare i objave odluka u Narodnim novinama izvještavati javnost o radu Agencije.

Agencija je samostalna i nezavisna pravna osoba s javnim ovlastima, a sjedište joj je u Zagrebu. 

Njezinim radom upravlja Vijeće za elektroničke medije koje će i nadalje obavljati zadaće regulatornog tijela u području elektroničkih medija.

Ravnatelj Agencije zastupa, predstavlja i rukovodi Agencijom, a i
odgovoran je za rad stručnih službi Agencije.

Članovi Vijeća svoju dužnost obavljaju profesionalno kao zaposlenici Agencije, a imenuje ih Hrvatski sabor na prijedlog Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene