Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osmogodišnji dječak nakon kupanja u komi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnji dječak bezbrižno se kupao na splitskoj gradskoj plaži Žnjan, kada je naišao veliki val. Dječak se zagrcnuo i nagutao vode, te izgubio svijest. Brzom reakcijom spasio ga je otac.

Dječakovom ocu pomogao je jedan od kupača, a dječak je hitno prevezen u KB Split gdje je smješten na jedinicu intezivnog liječenja. Život mu je i dalje ugrožen, nalazi se u komi i diše uz pomoć aparata. 

Pročitajte i ovo Osa imao tešku reakciju Liječnik iz Zagorja umro nakon mjesec dana kome: Ubola ga osa Ilustracija imala je 16 godina Iranska tinejdžerica umrla nakon sukoba s moralnom policijom: Nije nosila hidžab

'U bolnicu je dovezen u 15.40 sati bez pulsa. Reanimirali smo ga i uspjeli uspostaviti srčanu akciju, no nalazi se u komi, priključen na respirator', izjavio je za Slobodnu Dalmaciju dr. Julije Meštrović, voditelj dječjeg JIL-a. 

Jedna od kupačica tvrdi kako je dječak bio blizu obale u trenutku nailaska vala. 

' Vidila sam tijelo kako pluta i u prvi trenutak sam pomislila da dječak roni. Nedugo zatim začula sam povike: 'Zovite Hitnu pomoć' i shvatila da nešto nije u redu. Hitna pomoć je stigla stvarno brzo i odvezla nesretnog dječaka u bolnicu', izjavila je Marija za Slobodnu Dalmaciju. 

Inače na plaži Žnjan postoje spasilačke kućice, ali ne i spasioci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene