Obavijesti Video Pretražite Navigacija
imao tešku reakciju

Liječnik iz Zagorja umro nakon mjesec dana kome: Ubola ga osa

Osa
Osa Foto: Getty Images
U utorak ujutro u zabočkoj bolnici preminuo je liječnik Anđelko Glivar koji je mjesec dana bio u komi nakon uboda insketa.

Od liječnika obiteljske medicine Anđelka Glivara (58) opraštaju se Donja Stubica i Zagorje. Glivar je mjesec dana bio u komi nakon što ga je ubola osa te je imao tešku anafilaktičnu reakciju.

"To se dogodilo na jednome imanju prije mjesec dana, nakon uboda je doživio anafilaktičku rekciju, srušio se, i dok je pomoć stigla, bilo je nažalost prekasno, pao je u komu. Svi smo u ogromnom šoku, ne znam što bih vam rekla", kazala je ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije dr. Nada Dogan za 24sata.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Tragedija na cesti Teška prometna nesreća: Jedna osoba smrtno stradala, promet zatvoren za sva vozila

Što je anafilaksa?

Anafilaksa je ozbiljna, po život opasna alergijska reakcija. Najčešća je anafilaktička reakcija na hranu, ubode insekata, lijekove i lateks.
Pročitajte više o tome kako, ako ste alergični na neku tvar, vaš imunološki sustav može pretjerano reagirati na alergen, ispuštajući kemikalije koje izazivaju simptome. Obično, simptomi anafilakse javljaju se na jednom mjestu na tijelu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene