Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustajemo

Osječka Udruga obitelji nestalih obilježila 15. obljetnicu djelovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi osječke Udruge obitelji nestalih i nasilno odvedenih branitelja Domovinskog rata obilježili su 15. obljetnicu osnutka i rada, istaknuvši na godišnjoj izvještajnoj skupštini kako se u Osječko-baranjskoj županiji još traga za 80 osoba.

Na grobnici Centralnog groblja u Osijeku, u kojoj su položena tijela stotinu neidentificiranih osoba, članovi Udruge položili su vijence i zapalili svijeće. Predsjednik Udruge Ilija Lovrić rekao je kako su 'roditelji koji traže svoju djecu sve stariji, bolesniji i nemoćniji', ali da 'nikad ne će odustati od prava na istinu o svojim najmilijima'.

Pročitajte i ovo Nestali dječak iz Njemačke Pregledavaju centimetar po centimetar I dalje se traga za malenim Arianom (6): Danas najveća operacija potrage - 1200 pomagača, ljudski lanci, desetak dronova u zraku Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!"

Na žalost, kazao je, kako odmiče vrijeme sve je manje vijesti o pronalaženju nestalih, a i identifikacije su sve sporije. Ocijenio je kako je važno da svi koji nešto znaju o mjestima gdje bi se mogli naći ubijeni hrvatski branitelji i civili to i kažu. Dodao je kako 'druga strana ima saznanja, ali još šuti'.

Misa za sve nestale i poginule u Domovinskom ratu služena je u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene