Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozljeđenih

Osijek: Urušio se strop učionice u osnovnoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer oko 11 sati izbjegnuta je tragedija u jednoj osječkoj osnovnoj školi. Urušio se strop učionice drugoh razreda. Na sreću, 15 minuta ranije učiteljica je izvela sve učenika van.

U osnovnoj školi "Franje Krežme" u središtu Osijeka jučer se urušio strop u učionici koju koriste učenici drugog razreda, a koje je učiteljica samo 15 minuta prije toga zbog lijepog vremena izvela u dvorište, pa nije bilo ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Spašavanje u Kini Strašna tragedija u Kini Na dječji odbojkaški tim urušio se krov školske dvorane, 11 je mrtvih: "Lica su im prekrivena blatom i krvlju"

"Izbjegnuta je prava tragedija jer nakon što se strop urušio učionica je bila prekrivena teškim komadima i do deset kilograma te ostalim materijalom", izjavila je ravnateljica škole Jadranka Jurić.

Sve se dogodilo jučer oko 11,15 sati kada su učenici drugog A razreda, njih 24-ero, imali sat razredne nastave, a učiteljica Sanja Filaković odlučila ih je izvesti u dvorište. Učiteljica je izjavila kako je osjetila da su učenici malo nemirni i razdražljivi, što je uobičajeno pred kraj školske godine, te je odlučila da se malo opuste u dvorištu.

"Bila je to prava Božja milost i sreća", rekla je ravnateljica Jurić. Dodala je kako se upravo ta učionica koristi od pola osam ujutro do pet sati navečer, jer djeca tu provode i produženi boravak. Inače, škola je prošli tjedan proslavila 50 godina rada i, kako je rekla njezina ravnateljica, imali su niz aktivnosti i događanja.

FOTO Pogledajte u kakvim uvjetima rade ovi školarci i profesori

Škola je izgrađena 1964. i ima ravni krov, pa je moguće da je uslijed obilnih kiša došlo do urušavanja stropa. Inače, upravo stradala učionica je ove godine i obnavljana, uređena je struja, nabavljeno novo računalo i nitko nije pomišljao na tako strašan događaj, rekla je Jurić. Dodala je da škola ima 345 učenika.

Nastava će se do kraja školske godine održati za sve učenike, jer će svi učenici iz gornjeg dijela zgrade biti spušteni u donji dio škole.

Školu je danas posjetio i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić. "Možemo zahvaliti dragome Bogu što nije došlo do tragedije, ali nam je ovo veliko upozorenje koje ne smijemo ignorirati", poručio je.

Izvijestio je kako je dao nalog da se tijekom ljetnih praznika pregledaju sve škole koje imaju ravne krovove, kako bi se učinilo sve da se slična situacija ne ponovi.

Osnovna škola "Franje Krežme", rekao je Vrkić, sanirat će se odmah nakon što se naprave stručne ekspertize, a provjerit će se i sigurnost zgrada osječkih vrtića. "Djeca moraju imati sigurne uvjete, a njihovi roditelji moraju biti mirni kada ih ostavljaju u vrtićima ili u školama", istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene