Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Mamićima

''Nisam lopov, ja sam tvorac borbe protiv kriminala!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osječkom Županijskom sudu u 10 sati je počelo suđenje bivšem čelniku NK "Dinama" Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru.

Zdravko Mamić u 10 sati sjeo je na optuženičku klupu. Tu su i Vrbanović i Pernar, ali Zorana Mamića nema. Po dolasku na sud Mamića je izljubila nepoznata Osječanka koja se zatekla u prolazu.

Pročitajte i ovo Krušlin pušten na slobodu - 3 ODLUKA SUDA VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Dodatni izvidi Ministarstvo o Mamićevim optužbama na račun inspektorice: "Ona ni nije u inspekcijskom nadzoru u Osijeku, tu je u Zagrebu"

''Ne razumijem optužnicu i ne osjećam se krivim. Niti je slušam niti mi je važna za obranu. Optužnica je najodvratnija i najgnjusnija laž koju sam čuo u životu. Nisam je slušao, jer ne želim slušati laži'', kazao je Zdravko Mamić nakon čitanja optužnice. Odbio je čuti pojašnjenje optužnice.

I Vrbanović i Pernar rekli su da se ne osjećaju krivima.

Mamić je na sud donio 57 ugovora o transferima prije no što je postao predsjednik Uprave, a donio je i 148 izvadaka iz medija. Sudac mu je pokušao uzeti riječ, ali isprva nije bio uspješan. "Ja nisam lopov, ja sam tvorac suvremenog Dinama! Ja sam tvorac borbe protiv kriminala! Skoro sam pištolj opalio na sljepoočnicu kad sam čuo USKOK!", vikao je Mamić nakon čega ga je sudac ipak uspio prekinuti. 

Rasprava se nastavlja u petak saslušavanjem svjedoka, a za 29. svibnja na klupu za svjedoke bit će pozvan i nogometni igrač Dejan Lovren. Tijekom suđenja se očekuje i svjedočenje Luke Modrića.

Podsjetimo, optuženike Uskok tereti da su NK Dinamo oštetili za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Uskok Zdravka Mamića u prvoj potvrđenoj optužnici tereti da je izvlačeći novac iz "Dinama" nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38 milijuna kuna.

Osim ovog slučaja koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca Uskok je naknadno, zbog izvlačenja novca iz Dinama pokrenuo još tri istrage, a Mamić je podnio ostavku na dužnost u tom klubu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene