Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje u budućnost

Osijek i ove godine za maturante spremio jedinstven poklon: ''Ovo je nagrada za njihov marljiv rad i rezultate''

Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 2
Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 2 Vlado Kos / CROPIX
Aktualno Galerija Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 1 Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 1 Foto: Vlado Kos / CROPIX Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 2 Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 2 Foto: Vlado Kos / CROPIX Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 3 Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 3 Foto: Vlado Kos / CROPIX +0 Grad Osijek nagradio je 50 najboljih maturanata - 4 Galerija 1/4 >>
Grad Osijek je i ove godine najboljim maturantima poklonio plaćenu edukaciju vozački ispit.

Grad Osijek i ove je godine 50 najboljih maturanata nagradio plaćenim vozačkim ispitom, za što je, rekao je gradonačelnik Ivan Radić, osigurano 50.000 eura. Radić je vrijednosnice od 995 eura, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama prema vlastitom izboru, maturantima u petak uručio na Trga Vatroslava Lisinskog.

"Maturante biraju njihovi ravnatelji, odnosno njihove srednje škole, prema određenim kriterijima. Čestitam svim maturantima, ovo je nagrada za njihov marljiv rad i rezultate, ali i poticaj za sve buduće generacije. Svima im želimo uspjeh na vozačkom ispitu i daljnju sreću u životu", rekao je Radić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve snimljeno kamerom Slučaj zbog kojeg je Italija pobjesnila: Policija identificirala muškarca koji je oštetio Kolosej

Podsjetio je da Osijek potiče izvrsnost i stipendiranjem učenika i studenata na području Grada, a ove je godine za stipendije 35 najboljih učenika i 47 studenata u proračunu osigurano 102.000 eura, izvijestio je Glas Slavonije.

"Stipendiramo i sportaše pete i šeste kategorije, govorimo o kadetima i juniorima, i jedan smo od rijetkih gradova koji omogućava prijevoz i sportašima svih mlađih dobnih skupina. Što se tiče studenata, imamo i našu gradsko-poduzetničku stipendiju 'Najbolje za najbolje', koja iznosi 450 eura, u čemu Grad Osijek sudjeluje s 350 eura. Ulažemo i nastavit ćemo ulagati u mlade", poručio je gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Josip Reihl-Kir Ostavština za budućnost Reihl-Kira tko se sjeća još? U ratnom ozračju koje je prethodilo krvavim sukobima jedan je čovjek bez oružja tražio mir

Kriteriji prema kojima su škole odabrale maturante uključivali su sudjelovanje na natjecanjima gradske, županijske, državne i međunarodne razine, pohađanje dviju srednjih škola, uzorno vladanje, sudjelovanje u kolskim i izvanškolskim aktivnostima te prosjek ocjena od 4,00 do 5,00.

Na nagradi je Gradu Osijeku i gradonačelniku Radiću zahvalila je maturantica Medicinske škole Mateja Mak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene