Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Lavovi u smrt zbog nebrige ZOO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se uprava osječkoga Zoološkog vrta uporno trudi prikazati idilično stanje u vrtu, posebice ističući kako je riječ o ZOO-u s najvećom površinom u kojem životinje neizmjerno uživaju, situacija je dijametralno suprotna.

Dva lavića, koja su ovdje došla na svijet prije gotovo dvije godine, morat će eutanazirati, saznaje od jedne Osječanke dobro upućene u rad te ustanove 24 sata. 

Pročitajte i ovo Macron podržao prijedlog zakona o medicinski potpomognutom umiranju slijedi rasprava Macron podržao zakon koji podržava eutanaziju: "Otvara mogućnost traženja pomoći pri umiranju" Slika nije dostupna Teško ozlijeđen VIDEO Strava u ZOO-u: Muškarac skočio među lavove, jedva spašen nakon 30 minuta

Što je još tragičnije, laviće, koji nemaju ni imena, usmrtit će zbog lošeg postupanja djelatnika prema njima. Lavlju mladunčad djelatnici ZOO-a smjestili su u male kaveze u zidanom objektu iako lavovi u ovome vrtu imaju veliku nastambu.
 
To je ostavilo teške posljedice na laviće, čiji izgled danas šokira. Kad smo im kriomice prišli, obzirom da se ZOO obnavlja, ostali smo prestravljeni prizorom. 

Rahitičnim lavićima tresu se noge dok stoje, a dlake na pojedinim mjestima gotovo i nemaju. Kako doznajemo od osobe dobro upućene u zdravstveno stanje lavića, oni su i slijepi. 

Miroslav Doležal, direktor gradskoga komunalnog poduzeća Unikom, u čijem sklopu djeluje i ZOO, rekao nam je da je, iako je na tom mjestu tek dva mjeseca, upućen u tragično stanje mladunčadi.
 
- I ja želim objašnjenje zašto su laviće cijelo vrijeme držali u premalim kavezima, bez odgovarajuće ishrane i vitamina. To je nedopustivo. Netko će za ovo morati odgovarati, rekao je Miroslav Doležal i potvrdio saznanja da će, ako struka tako odluči, laviće vjerojatno morati eutanazirati.
 
A to se u ovom trenutku čak doima i najhumanijim.
 
Direktor ZOO-a Miroslav Doležal zatražio je pismeno izvješće upraviteljice Tatjane Šalike Todorović. Ona upit 24 sata nije željela komentirati s objašnjenjem da nije nadležna. 

Upraviteljici je ovo drugi incident u ovome tjednu. U petak je izjavila kako je zalutali jelen ustrijeljen jer 'ZOO nema sredstava za uspavljivanje'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene