Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska vojska

Oružane snage Hrvatske jače za 400 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na temelju godišnjeg Plana pribavljanja djelatnih vojnih osoba u Oružane snage RH, danas je primljeno 400 vojnika u postrojbe OS RH, koji će s Ministarstvom potpisati Ugovor o službi u OS RH u statusu djelatnog vojnika.

Riječ je o primanju oko 360 osoba koje su završile dragovoljno služenje vojnog roka u sklopu 3. i 4. naraštaja dragovoljnih ročnika ove i prošle godine, te 40 osoba koje su se ranije prijavile za primanje u djelatnu vojnu službu, a imale su odsluženi vojni rok i ispunile su sve potrebne kriterije.

Pročitajte i ovo Ilustracija entuzijazam je izblijedio Razočarenje među ukrajinskim časnicima za regrutaciju: "Jednoga će ih dana njihova djeca pitati što su radili za vrijeme rata" Ilustracija Rat u Ukrajini Rusija mijenja zakon? Udaja za poginule vojnike donosi novac i povlastice

>> Čišćenje ratnih ožiljaka: Vojska uljepšava Vukovar

Ugovor o službi u Oružanim snagama RH u statusu djelatnog vojnika potpisuje se na tri godine, s probnim rokom od šest mjeseci.

Sukladno potrebama OS RH vojnici se raspoređuju na specijalističku obuku u slijedeće postrojbe: Pješačku pukovniju Đakovo, Središte za obuku i doktrinu logistike Požega, Pukovniju PZO Zemunik Donji, Središte za obuku HRZ i PZO i Središte za obuku HRM Split, Inženjerijsku pukovniju Karlovac, Zračnu bazu "Pleso" Velika Gorica, Bojnu NBKO Dugo Selo, te Topničko-raketnu pukovniju Bjelovar.

Za navedene djelatne vojne osobe provest će se specijalistička obuka u trajanju od osam tjedana u njihovim postrojbama, priopćio je MORH. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene