Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na uhićenje

'Merzel je iz redova vaše stranke'; Miljenić: 'To formalno nije točno jer...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miljenić je naglasio kako je bitno da pravosuđe prema svima postupa jednako bez obzira iz koje stranke dolazi i na kojoj je funkciji.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić komentirao je u srijedu uhićenje SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel riječima kako je bitno da pravosuđe prema svakome postupa jednako, bez obzira iz koje je stranke i na kojoj funkciji.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Nakon upada u Ministarstvo kulture Oporba ujedinjena: "Srećom, imamo Ured europskog javnog tužitelja, da je do Turudića, i ovo bi završilo u ladici" Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati"

'Najvažnije u čitavoj priči jest to što da se sada pokazuje da, bez obzira tko se nalazi na kojoj funkciji i tko je 'čiji', ako postoji osnova sumnje, postupat će se, kako u ovom tako i u svakom drugom slučaju', rekao je Miljenić tijekom radnog posjeta šibenskim sudovima.

Dodao je kako je 'upravo to onaj krajnji cilj kojem kao društvo moramo težiti'.

VIDEO 'Lovrić Merzel vjerojatno je uhićena zbog preplaćivanja zgrade Hitne pomoći'

Miljenić je kazao kako je pravosuđe radilo i radit će i ubuduće, ali bitno je težiti tome da se prema svakome postupa na jednak način.

Na novinarsku opasku kako Merzel dolazi iz redova njegove stranke, Miljenić je odgovorio kako to formalno nije točno jer je on nestranački ministar, no kako politička pripadnost nije niti bitna.

'Ako je netko nešto napravio', istaknuo je Miljenić, 'postoji čitav lanac institucija koji će se time pozabaviti'.

Županicu će oko 15 sati ispitati u USKOK-u

Službenici PNUSKOK-a su noćas iz obiteljske kuće u sisačkoj Ulici Drage Radovića izveli uhićenu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel nakon što su šest sati, u nazočnosti svjedoka, pretraživali kuću iz koje su ponijeli i nekoliko kutija dokumenata.

Jovev bez euforije: Dokaz sam da ne trebate veliku stranku da nešto pokrenete

Noć je provela u pritvorskoj jedinici sisačke policije, a jutros je bila nazočna kod pretresa svog ureda i još nekih prostorija, a navodno bi oko 15 sati u svojstvu osumnjičenika trebala biti ispitana u USKOK-u u Zagrebu.

USKOK već mjesec dana provodi istragu protiv Lovrić Merzel zbog osnovane sumnje da je u vrijeme svoja tri mandata počinila više kaznenih djela kojima je oštetila Županiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene