Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvaranje osobnog stečaja

Miljenić: Ako ste dužni, morate vratiti dug na sav mogući način

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sva vaša imovina osim egzistencijalnog minimuma ide na prodaju, ono što od dugova ostane to se može onda tek eventualno otpisati', rekao je Miljenić. U Hrvatskoj je 316.964 blokiranih građana koji duguju gotovo 28 milijardi kuna.

U Hrvatskoj je prema posljednjim podacima s kraja lipnja 316.964 blokiranih građana, a duguju gotovo 28 milijardi kuna. Te podatke iznio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na okruglom stolu o nacrtu Zakona o osobnom stečaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili" Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine!

Pretpostavka za otvaranje osobnog stečaja je ako građanin dva mjeseca ne može ispuniti dospjele obveze u ukupnom iznosu koji prelazi trostruki iznos stalnih primanja. Druga pretpostavka je nezaposlenost i ako najmanje dva mjeseca ne može ispuniti obveze u iznosu većem od 10 tisuća kuna.

Dug građana 28 milijardi kuna: U blokadi 318 tisuće, a Vlada okreće glavu

'Ako ste dužni, morate vratiti dug na sav mogući način, znači sva vaša imovina osim egzistencijalnog minimuma ide na prodaju, ono što od dugova ostane to se može onda tek eventualno otpisati', objasnio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

'Rješenje za takve građane postoji jedino u promjeni gospodarskog modela, koji će stvoriti preduvjete da ljudi mogu više zarađivati, da mogu imati veći obiteljski prihod od kojega će moći podmirivati svoje dospjele obveze', smatra Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnog hrvatskog sindikata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene