Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnji dan prikupljanja

Organizatori ne znaju koliko im potpisa treba za 'referendumski ustanak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je prikupljeno najmanje 600.000 potpisa za 'referendumski ustanak', organizatori prikupljanja zapravo ni sami ne znaju je li to dovoljno, s obzirom da nije jasno koliko u Hrvatskoj ima birača.

Pokret 'Referendumski ustanak' posljednji dan prikuplja potpise za raspisivanje referenduma. Do sada je svoju želju za referendumom izrazilo 600.000 ljudi, ali koliko im potpisa uistinu treba, organizatori ne znaju.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

Naime, budući da je potrebna suglasnost deset posto biračkog tijela, problem je što se još uvijek ne zna koliko je hrvatsko glasačko tijelo.

>> Do sada 600.000 potpisa za 'referendumski ustanak'

Skupljali su se potpisi oko pretvorbe i privatizacije, GMO proizvoda, rasprodaje hrvatske imovine i ulaska Hrvatske u EU.

'Dakle 10 posto ne znamo čega, možda je nas u Hrvatskoj milijun ostalo, to nitko ne zna, vidjet ćemo uskoro', kaže Zoran Mihajlović iz organizacijskog odbora Referendumskog ustanka.

Pitali smo i nekoliko građana zašto daju svoje potpise za referendum. Marina nam kaže zato što je 'protiv svih ovih stvari'. Nevena smatra da prvi referendum o ulasku u Europsku uniju nije bio valjan, a Žarko tvrdi da su 'sve uništili do kraja, više nema nigdje ničega'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene