Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usmrtio maloljetnu djevojku

Tužiteljstvo za ratni zločin iz 1991. tereti 58-godišnjeg srpskog državljanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnjiče ga da je 5. srpnja 1991. u Gornjoj Budičini kod Petrinje iz zasjede na ulazu u selo otvorio rafalnu paljbu na civile

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je bivšeg pripadnika specijalne jedinice "ministarstva" unutarnjih poslova tzv. "SAO Krajine" za ratni zločin protiv civila, tereteći ga da je ratne 1991. kod Petrinje zapucao na civile pri čemu je ubijena maloljetna djevojka i dvije su osobe ozlijeđene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti"

Tužiteljstvo je objavilo na svojim internetskim stranicama da za taj zločin tereti 58-godišnjeg srpskog državljanina, a prema neslužbenim podacima riječ je o Dušanu Kačaru.

Sumnjiče ga da je 5. srpnja 1991. u Gornjoj Budičini kod Petrinje, kao pripadnik specijalne jedinice ministarstva unutarnjih poslova tzv. SAO Krajine zajedno s još jednim, sada pokojnim, pripadnikom iste postrojbe, iz zasjede na ulazu u selo otvorio rafalnu paljbu na civile koji su se vraćali u selo kako bi nahranili stoku i obavljali druge poljoprivredne i kućanske poslove.

Tom su prilikom usmrtili maloljetnu djevojku, njenu sestru teško ozlijedili te vozaču (1969.) nanijeli višestruke tjelesne ozljede.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene