Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda je jeftinije, ali...

ŠVERCERI NA NJIMA ZARAĐUJU NAJVIŠE Evo koje lijekove Hrvati najviše kupuju putem interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve više Hrvata putem interneta kupuje lijekove i medicinske proizvode.

Većina lijekova i medicinskih proizvoda koji se kupuju preko interneta su lažni, loše su kvalitete i opasni po zdravlje. Najviše se naručuju loši lijekovi za erektilnu disfunkciju jer se na njima najviše zarađuje.

Pročitajte i ovo Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera Zabrana vječnih kemikalija - 2 Uzrokuju hormonske poremećaje Nalaze se svuda oko nas, a sada ih EU želi zabraniti. Paradoksalno, najviše se koriste kao dio proizvodnje - lijekova

Kako je riječ o krivotvorenim lijekovima na kojima se zarađuju deseci milijuna kuna, Interpol, Policija i Carina moraju zajednički djelovati u sprečavanju takve kupovine i unosa tih lijekova u Hrvatsku. Najlakše je, barem tako misle šverceri, lijek dopremiti putem zračne luke.

HZZO: Na liste lijekova uvršteno 89 novih oblika lijekova

'Svako ovakvo putovanje ustvari se nadzire od početka - otkad je počeo let iz neke udaljene destinacije, obrađuju se podaci, izračunavaju se egzaktno mogući rizici, upotrebljava se tehnička oprema prilikom pregleda koja također upućuje na suspektne stvari u prtljazi i ustvari pregled na kraju je samo završetak jednog procesa koji je poprilično poduži od samog procesa', rekao je Tihomir Žegrec iz središnjeg ured Carinske Uprave.

Zapljene ovakvog tipa, događaju se - jedanput - dvaput na mjesec. Rentgen prepoznaje sve suspektne stvari. Ne zavaravajte se misleći da ne bi prepoznao samo dvije do tri tabletice. No, osim tehnologije - najvažniji posao događa se puno prije. Čim ste krenuli u kupnju karte. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene