Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opreza nikad dosta

POJAČANO OPERIRAJU Noćne sate ne vole, omiljeno doba im je - jutro!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdani su za lopove omiljeno doba godine. Koriste veselje, putovanja i manjak opreza te učestalo operiraju po stanovima i kućama.

Policija upozorava na povećan opez, no osim njega dobro je uložiti u protuprovalna vrata, kao i dobrosusjedske odnose. Produženi vikend i blagdanski dani za mnoge su neradni, no ne i za lopove koji ovih dana pojačano operiraju. I Kristinin stan našao se na meti kradljivaca.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

'Izgledalo je strašno kad smo ušli u stan, najprije nismo mogli ući, nakon toga smo naišli na veliki nered, sve je bilo razbacano i naše vrijedne stvari su nedostajale', rekla je Kristina Tkalec iz Zagreba.

Što se najviše krade? Savjeti za sprječavanje nenajavljenih 'posjeta' lopova

Noćne sate lopovi ne vole, kradu najčešće u jutarnjim satima. 'Osjećaj je jako ružan, ne osjećaš se više sigurno u svom stanu i stalno isčekuješ nešto da će se dogoditi opet ili da će ti netko ući, nije ugodno', dodaje Kristina.

Lošija kvaliteta brave, lopovima će olakšati posao. Protuprovalna vrata ipak će vas zaštititi.

'Provalnici koji provaljuju po Zagrebu i Hrvatskoj kroz protuprovalna vrata ne mogu proći niti u ludilu. To su vrata koja su otporna na sve ručne alate tako da ste potpuno sigurni', objasnio je Bojan Travica, stručnjak za sigurnost.

Ako iz stana ili kuće odlazite na duže vrijeme, policija, ali i stručnjaci preporučuju da jedno svjetlo ostavite upaljeno, no još uvijek su najbolja zaštita dobrosusjedski odnosi. Slaže se s tim i većina građana koji ključeve svojih domova ostavljaju susjedima. Prije putovanja dobro se prisjetiti još nekih savjeta policije.

'Ključ nikako ne ostavljajte ispod otirača. Zamolite susjede sa vam isprazne poštanski sandučić, također susjede obavijestite o svom odlasku, ako imate alarm, svakako ga nemojte zaboraviti uključiti', neki su od savjeta policije.

Uz sve ovo, odlazak iz stana mogao bi biti u potpunosti bezbrižan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene