Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oporba očekuje ostavku Deše Mlikotin Tomić, otkazana sjednica povjerenstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako za danas najavljena, sjednica Saborskog povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ipak nije održana.

Predsjednica povjerenstva osumnjičena u antikorupcijskoj akciji Index Deša Mlikotin Tomić otkazala je sjednicu, a nova je zakazana za početak idućeg mjeseca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Indeks 3 Majka studentice tvrdi da nisu platili ispit kod Mlikotin-Tomić Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Index 3: 1.000 eura za prolaz kod Deše Mlikotin Tomić?

>> Oporbeni zastupnici: Privođenje Deše Mlikotin-Tomić je debakl HDZ-ove kadrovske politike

>> Akcija Indeks: U korupciji sudjelovalo najmanje 95 osoba, izdana 73 sudska naloga

Do tada bi se trebalo znati hoće li Deša zamrznuti svoj status predsjednice povjerenstva, zatražiti razrješenje ili bez obzira na sumnje nastaviti nesmetano raditi u povjerenstvu koje treba kontrolirati sukob interesa političara. 

Njezinu ostavku očekuju svi oporbeni zastupnici, a predsjednik Transparency Internationala Hrvatska Zorislav Antun Petrović, na pitanje da li bi Mlikotin Tomić trebala podnijeti ostavku, odgovara kako vjeruje da je svaki državni dužnosnik u Hrvatskoj dovoljno savjestan da sam odluči treba li i dalje obnašati svoju dužnost.

U antikorupcijskoj akciji 'Indeks' USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio istražne zahtjeve protiv 69 osumnjičenih - 22 povezanih s Ekonomskim fakultetom i 47 s Prometnim. 

Deša Mlikotin Tomić profesorica je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Privedena je zbog sumnje na korupciju te puštena jer je, prema neslužbenim informacijama, kriva samo zato što je jednoj studentici na ispitu 'progledala kroz prste'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene