Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjenjena pravobraniteljica

Oporba: Po čemu će Milas Klarić biti bolja od Jelavić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na saborskoj se sjednici nekoliko puta moglo čuti pitanje zbog čega se mijenja dosadašnju pravobraniteljicu za djecu, ako nije bilo nikakvih pritužbi na njezin rad?

Zašto se mijenja dosadašnja pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i po čemu će nova Ivana Milas Klarić, koju Vlada predlaže, biti bolja, pitanje je koje je danas opetovano postavljala saborska oporba, dok su vladajući odgovarali kako je sve po zakonu jer nakon osam godina Jelavić ističe mandat.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Josip Leko zastupnicima: 'Kolege, vas ću prijaviti šefu stranke da držite kružok u Saboru'

'Nismo čuli zašto se mijenja dosadašnja pravobraniteljica Mila Jelavić te po čemu Vlada misli da bi nova bila bolja od dosadašnje', prigovorila je laburistica Nansi Tireli.

Zastupnici koji dižu ruke i glasuju imaju pravo znati što je to bilo loše do sada i što Vlada misli da će s novom biti bolje, isticala je Tireli, napominjući kako je riječ o osobi koja bi trebala raditi za dobrobit djece, a onda i društva.

Žao joj je, kaže, što se ljudi na takav način biraju. 'Ostaje osjećaj da se stvari nisu odradile onako kako ih je trebalo odraditi', poručuje laburistica.

'Nitko ne smjenjuje Milu Jelavić već joj 1. travnja ističe mandat i nitko ne kaže da nije radila dobro', uzvratila je SDP-ovka Marija Lugarić.

Linić o Kalemu: 'Previše sam ozbiljan i odgovoran da bih se bavio glupostima, a prijatelja neću braniti!

'Vlada je radila sve u skladu sa zakonom', branila je Vladin prijedlog SDP-ovka Gordana Sobol.

'A je li ono što je radila bilo u skladu s moralom', pitala je Tireli, ističući kako nema ništa protiv Vladina prijedloga, a vladajućima preporuča da budu dosljedni te da u zakonu napišu kako se pravobraniteljica ne može imenovati na više od jednog osmogodišnjeg mandata.

Iz redova HDZ-a stizale su pritužbe kako Vlada predlaže Ivanu Milas Klarić bez dovoljno argumenata, a HDZ-ovke Sunčana Glavak i Nada Murganić suglasile su se kako nisu čule ni jedan valjani razlog zašto je izbor pao upravo na Milas Klarić.

'Vlada je odabrala novu pravobraniteljicu samo na osnovu 'CV-a' i bez programa rada', suglasila se i laburistica Nansi Tireli.

I pozicija i opozicija u svojim su izlaganjima bili suglasni oko toga da je Jelavić odradila odličan posao.

Iznenađenje u Saboru: Tomislav Karamarko došao na posao!

'Odrađen je odličan posao, a ljestvica u pravobraniteljstvu za djecu postavljena je visoko', kazao je HNS-ovac Igor Kolman.

'Ljestvica je dignuta, ali je stalno treba dizati', sugerirala je nezavisna Jadranka Kosor.

'Hvalite sve što je dosadašnja pravobraniteljica napravila, a predlažete drugo ime. To me podsjeća na ono kada mafijaški bos poljubi svog prvog suradnika u čelo, što znači da više ne postoji', čudio se HSS-ovac Branko Hrg.

Ovo je kadrovska križaljka vladajućih, zaključio je HDSSB-ovac Boro Grubišić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene