Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u državi je loše

Opačić: Nema sukoba unutar koalicije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u izjavi za novinare opovrgnula je nagađanja o sukobima unutar vladajuće koalicije.

'Nema nikakvih sukoba, mi smo zatekli stanje u državi koje je izuzetno loše i borimo se da održimo kreditni rejting.', rekla je ministrica Opačić odgovarajući na novinarsko pitanje o tome postoje li sukobi unutar vladajuće koalicije zbog slučaja ministrice zaštite okoliša Mirele Holy i prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu

'Mi imamo puno većih problema i bavimo se njihovim rješavanjem, a nema nikakvih sukoba.', dodala je Milanka Opačić, koja se danas u Trogiru sastala s gradskim dužnosnicima i posjetila Dom za psihički bolesne odrasle osobe i Centar za socijalnu skrb. Ocijenila je da te dvije ustanove rade u vrlo lošim uvjetima.

>> Opačić: Oporba u parlamentu bi trebala biti konstruktivna

'Osoblje u Domu za psihički bolesne odrasle osobe u kojem je 120 štićenika ulaže maksimalne napore da se koliko-toliko podigne standard tih ljudi jer je riječ o starim i zapuštenim prostorijama.', istaknula je ministrica Opačić.

Također je rekla da je u današnjim razgovorima s dužnosnicima u Trogiru razmatrana mogućnost da se štićenici tog doma premjeste u bolje i kvalitetnije prostorije na trogirskome području koje su državna imovina.

Govoreći o Centru za socijalnu skrb, istaknula je da je on ostao u skupini koja u proteklih nekoliko godina nije uređena novcem Svjetske banke kao dio centara za socijalnu skrb u Hrvatskoj. Dodala je kako će se, budući da u proračunu nema novca za obnovu takvih centara, orijentirati na to da im pomognu državnom imovinom u koju bi bili smješteni.

>> Opačić: Kriza već predugo traje, građani su pri kraju s rezervama

Istaknula je kako se zauzima za decentralizaciju ustanova kao što su centri za socijalnu skrb ili domovi za psihički bolesne stare osobe te da međuresorna skupina priprema model za decentralizaciju.

'Ovakve ustanove bi trebalo 'spustiti' na lokalnu i regionalnu razinu zato što se tako puno bolje vide potrebe građana te bi se poteškoće brže rješavale jer ne mogu se iz Zagreba vidjeti problemi, primjerice, u Trogiru, Splitu ili Vinkovcima.', rekla je Opačić. Objasnila ja kako pri decentralizaciji takvih ustanova treba 'spustiti' i novac na lokalne razine koje bi ih financirale te da njezino ministarstvo nema ni lipe za kapitalna ulaganja u takve ustanove.

Na pitanje o opasnosti od gašenja takvih ustanova u Hrvatskoj, ministrica Opačić odgovorila je da se to neće dogoditi, nego će se - radi 'poboljšanja uvjeta življenja u njima - ići na nešto manje stambene jedinice'. Dodala je kako će se od Svjetske banke ili drugih institucija ponovno pokušati dobiti kakav zajam radi pomaganja takvim ustanovama.

>> Lesar: Nastavljate se ponašati kao prijašnja vlast

'Mi jako dugo nećemo imati svojeg novca i poslužit ćemo se nekim zajmovima.', dodala je.

Za boravka u Trogiru ministrica Opačić otvorila je u gradskome središtu i spomen-obolježje Druge bojne 'Kralj Tomislav' 114. brigade Hrvatske vojske. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene