Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjedbe vladajućima

Lesar: Nastavljate se ponašati kao prijašnja vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska rasprava o Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o HRT-u počela je zahtjevom predsjednika Hrvatskih laburista Dragutin Lesar da se objedini rasprava s prijedlogom Zakona o HRT-u njegove stranke.

Zamjerio je vladajućima što je svoj prijedlog zakona u saborsku proceduru uputio još 10. travnja, a do danas nije uvršten u dnevni red.- Prošli petak ni nakon 66 dana moj prijedlog nije uvršten u dnevni red, pa sam prije dva dana predsjedniku Sabora uputio pismeni zahtjev da se uvrsti kako bi rasprava bila objedinjena - kazao je Lesar te dodao kako ćemo vjerojatno uvesti praksu da tijekom cijele godine imamo svega dvije saborske sjednice kako bi se Vlada poštedila aktualnog sata, s obzirom da trenutna sjednica traje od 18. travnja, iako je u međuvremenu bilo više stanki.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

>> Lesar: 'Milanović želi pregaziti sindikate'

- Na taj način želi se i opstruirati oporbene prijedloge, jer da bi se oni uvrstili u dnevni red moraju biti poslani 30 dana prije sazivanja sjednice. A ako se i uvrsti rasprava o njemu se konstantno odgađa. U najboljim manirima nastavljate isto ponašanje kao prijašnja vlast, svi ste isti i nema nikakve razlike između ponašanja posljednjih osam godina i ovih šest mjeseci - dodao je Lesar te zapitao zašto dosad nije formirano Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa.

Predsjedavajući Josip Leko je kazao kako se zakonski prijedlog Laburista ne može uvrstiti u dnevni red jer to nije u skladu s poslovnikom, te je dodao kako predsjednik Sabora Boris Šprem nije primio pismeni zahtjev Lesara, koji je na to zapisao koliko to pismo putuje od urudžebnog do predsjednikova ureda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene