Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak do 30 posto

Oni znaju kako uštedjeti na grijanju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slušate stalno savjete kako smanjiti račune za grijanje, poput onih da koristite nove tehnologije ili da budete racionalni. No stanovnici jednog zagrebačkog nebodera jednostavno su odlučili uzeti kredit i obnoviti fasadu.

Isplati li im se to? Oni kažu itekako. Svaki stan na mjesec daje 80 kuna više i tako idućih 15 godina, ali će zato računi za grijanje biti 30 posto manji.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

Kad sve bude gotovo, stanari ove zgrade, samo na grijanju uštedjet će više od 30 posto. Za izolaciju i novo pročelje podigli su kredit. 'Uredba Vlade, odnosno ministarstva o energetski učinkovitim fasadama je omogućila da preko poslovne banke od poslovne banke HBOR-a zatražimo kredit koji je jako povoljan', rekla je predstavnica stanara, Dunja Mihelj.

Nakon završetka radova, zgrada će dobiti valjani certifikat energetske učinkovitosti. 'S tim certifikatom Habor vam omogućava 15 posto povrata sredstava, odnosno oprosti 15 posto kredita, to je tzv. darovnica iz Europskih sredstava', rekla je Dunja Mihelj.

>> Servis koji vam može spasiti život

Nova fasada neće biti prevelik udar na kućni budžet. 'Gradsko stambeno je napravilo plan, vidjeli su da mi možemo s tom pričuvom i tekuće održavanje i rate kredita koje neće biti jako visoke jer kamata je tri posto', dodala je predstavnica stanara.

Stanari su kredit podigli na 15 godina. Za novu fasadu na mjesec će izdvajati tek nešto više od 80 kuna. Radovi na zgradi u punom su jeku, trebali bi biti gotovi do kraja godine, a složnim stanarima ostaje samo izabrati boju za njihovu novu fasadu. Uz novu fasadu i prozore koje su prije nekoliko godina postavili po sličnom modelu, brojne uštede neće izostati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene